BARRY-S

Tanji Fishing Villige

Tanji Fishing VilligeTanji Fishing Villige is een plaats die je beslist gezien moet hebben als je in Gambia bent. Rond 17.00 uur komen hier de vissers met hun boten de haven binnen met hun vers gevangen vis. Na binnenkomst wordt de vis meteen verwerkt en verkocht op het strand. Echt een belevenis op zich, die op iedereen veel indruk maakt.

Op het terrein bij de haven ziet u de rokerijen waar de bongafish/smokefish gerookt wordt. Ook is er een kleine markt waar groenten, fruit en kruiden verkocht wordt.

Een bezoek aan Tanji Fishing Villige is een excursie van een halve dag. Het beste is om aan het einde van de dag te gaan. U kunt het ook eventueel combineren met een andere korte excusie zoals een bezoek aan 'Paradise Beach' in Sanyang, de Reptile Farm of de dagexcursie South Gambia Tour.

 

 

 

 

Reptile Farm

Reptile FarmVoor de liefhebber van reptielen, vindt u in het zuiden van Gambia, vlak bij Kartong beach de Reptile farm. Hier hebben ze een mooie verzameling van gambiaanse reptielen. U krijgt hier een rondleiding met uitleg over alle reptielen die ze hier hebben.

Hier ziet u verschillende soorten slangen, kameleons, schildpadden, lizards en vele anderen. Sommige reptielen zijn zeer gevaarlijk, maar anderen zijn tam en kunt u aanraken.

Bent u een held? Ga dan voor deze Gambian experience en neem een 2 meter grote python op uw nek. Wij maken voor u de foto, als bewijs van deze heldendaad.

Een bezoek aan de Reptile Farm is een excursie voor een halve dag. Deze is ook goed te combineren met een bezoek aan 'Paradise Beach' in Sanyang of met de dagexcusie South Gambia Tour.

 

 

 

 

 

 

 

 

Markt

MarktAls u in Gambia bent, dan kan een bezoek aan de markt natuurlijk niet ontbreken. Bij een bezoek aan de markt zult u uw ogen uitkijken. Hier ziet u het echte Gambiaanse leven. Echt werkelijk alles is er te koop, van souvenirs, kleding, sieraden, schoenen, groenten, fruit en kruiden. Beleef een heerlijke ochtend of middad in de gezellige drukte die de markt te bieden heeft. 

Er zijn drie markten grote markten waar u gezellig een paar uur kunt rondlopen, Banjul, Serekunda en Brikama. Wilt u ook een keer meemaken hoe het reizen gaat met lokaal vervoer, dan kunt u dit met wwn bezoek aan de markt goed te combineren. 

Een bezoek aan de markt is een excursie van een halve dag. U kunt deze eventueel combineren met een andere korte excursie of de excusie City Tour.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Monkey Park

Monkey ParkHet Bijilo Monkeypark vindt u tussen Senegambia en Bijilo. Hier leven twee soorten apen. De rode met de zwarte streep op de rug en de Green monkey met de lange staart. De rode monkey met de zwarte streep gaat zodra ze u ziet, meteen hoog de boom in. De Green monkey blijft gewoon op de grond en kun je ook voeden.

Het park heeft een prachtige natuur met vele fruitbomen. Hier vindt u onder andere;
* de Tamba, ook wel monkey apple genoemd.
* de Sibu, dat is de eerste palmboom. Deze heeft grote bladeren die door de lokale bevolking gebruikt wordt voor het dak van hun huis.
* de Tengo, dat is de tweede palmboom. Deze heeft een klein blad, die gebruikt wordt door de lokale bevolking voor het vensen van het land. Van deze palmboom wordt ook de 'palmjuice' gemaakt.
* de Boiley, ook wel monkey banana genoemd. Is een grote boom die lijkt op een bloem.Door deze fruitbomen kunnen de apen zichzelf in leven houden en blijven ze in het park.

Het monkeypark is een excursie voor een halve dag. Afhankelijk waar u verblijft, kunt u het Monkey Park makkelijk bereiken met het openbaar vervoer of gewoon lekker lopend. Natuurlijk is het ook mogelijk om de excursie uit te breiden met een andere korte excursie.

 

 

 

 

 

Crocodile Pool

Crocodile PoolDe krokodillenpool is lang geleden gevonden door de grootvader van de familie Bodjang. In die tijd was de pool nog heel klein en leek meer op een 'local well'. De grootvader 'riep' de krokodillen als het ware naar de pool. Zo is de krokodillenpool ontstaan. De eerste krokodil was een witte, 'the great Charley'. Deze kwam soms uit de pool, maar dan alleen op vrijdag. Nu worden alle leuke krokodillen Charley genoemd, maar de echte is de witte heilige Charley. 

De krokodillenpool wordt ook wel de heilige pool genoemd. Mensen zeggen dat het water bij de pool heilig is. Vaak komen ze daar op vrijdag een wens doen. Vooral mensen die een wens hebben om zwanger te worden.

Hier kunt u ook de grootste boom van Gambia zien, 'the bigg tree'. Toen de familie Bodjang daar 400 tot 500 jaar terug kwam wonen, noemde ze de boom de Bantango. De boom wordt ook wel de Cottontree genoemd, aangezien hij katoen produceert. In de jaren 70 werden bij de boom 1 to 2 keer per jaar besnijdenissen gedaan. 

Bij de krokodillenpool is nu ook een klein museum, waar u alles kunt zien over hoe de lokale bevolking vroeger leefde. 
 
De excursie naar de Crocodile Pool is een excursie voor een halve dag. Deze kan plaatsvinden in de ochtend of namiddag. U kunt de Crocodile Pool ook combineren met een andere korte excursie of eventueel met de City Tour.