BARRY-S

George Town

George TownDeze indrukwekkende excursie is zeker een aanrader. De trip naar George Town kunt u doen met één of meerdere overnachtingen. Als eerste gaat u met de auto naar Banjul, waar u de ferry naar Barra neemt. De overtocht met de ferry is al een belevenis op zich. Vanuit Barra gaat u verder met de auto, waar u een tussenstop maakt in Farrafenni om even iets te drinken. Daarna is het nog ongeveer 3 uur rijden.

Indien u daar belangstelling voor heeft, kunt u onderweg nog even een tussenstop maken bij de Stone Circle in Wassau. Hier kunt u de meest indrukwekkende stenen van Gambia zien, die gemaakt zijn door de slaven. Bij deze stenen worden ook vaak wensen gedaan. Er is ook een museum waar u kunt zien hoe de stenen tot stand zijn gekomen.

Als het niet al te laat is, kunt u een boottocht maken bij Kauroo, naar Baboon Island. Daar kunt u de grote apen bewonderen. De Baboons. Indien u er belangstelling voor heeft, kunt u hier een nacht verblijven. Bespreek dit met uw gids.

Vanuit Baboon Island rijdt u door naar Lamin Cotto, die u met de ferry naar George Town brengt. George Town is de eerste villige in Gambia, voordat Gambia een kolonie met Engeland werd. Daar ziet u ook het slavenhuis. Voor Kunta Kinteh naar Amerika ging, werd hij eerst naar het eiland George Town gebracht.

In George Town zijn vier verschillende kampen waar u de nacht kan doorbrengen. De volgende ochtend maakt u een boottocht van ongeveer 3 uur. Tijdens deze boottocht kunt u nijlpaarden, krokodillen en apen zien.

Na één overnachting kunt u ervoor kiezen om weer richting de kust te gaan, of u kunt door reizen naar Tendaba. In Tendaba kunt u nog een nacht doorbrengen in Tendaba Camp. Tendaba Camp is een gezellige rustige lodge aan de Gambia rivier.