BARRY-S PROPERTIES

Bouwen in Gambia

Bouwen in Gambia
U heeft een compound gekocht The Gambia. Na het regelen van uw eigendomspapieren, bouwtekening en bouwvergunning kunt u beginnen met bouwen. Voor u begint met bouwen is het altijd handig eerst een aantal zaken op een rij te zetten. Bouwen en wonen/verblijven in Gambia is namelijk iets anders dan in Europa.

In Gambia zetten ze als eerste altijd een muur om het land. Dit is ten eerste om het land af te bakenen zodat iedereen weet dat het land van u is. Ten tweede is het om ongenode dieren buiten te houden. Ten derde is het fijn om enige privacy te hebben.

Na het ommuren van uw land (fencen) wordt er vaak een watchman huisje gebouwd. Dit is niet verplicht, maar wel erg handig. Zeker als u niet van plan bent het hele jaar in Gambia te verblijven. Maar ook als u wel het hele jaar in Gambia verblijft is het gewoon fijn om iemand te hebben die u helpt met uw compound. Ten eerste voor de beveiliging, maar ook om te helpen met het onderhoudt van uw compound.

Voor uw begint met bouwen is het handig om te kijken wat u eigenlijk wilt bouwen, van welke materialen, en hoe u uw huis gaat gebruiken. In Gambia gebruikt u namelijk uw huis anders dan in Europa. In Gambia leef je meer buiten, dus een (grote) veranda is erg prettig. Ook bouwen ze in Gambia de huizen vaak hoger, dit i.v.m. de warmte. Daarnaast gaat bouwen in Gambia gewoon anders dan in Europa.

Gambia behoort nog steeds tot een derde wereld land. Wat maakt dat de materialen die we in Europa gewend zijn, in Gambia niet voorradig zijn. De materialen worden wel steeds beter, maar de kwaliteit is nog steeds niet zoals u dat graag zou willen. Ook de werkers zijn niet gekwalificeerd zoals we in Europa gewend zijn. Dit komt omdat de meeste mensen in Gambia geen onderwijs genoten hebben, en ook de opleiding in de praktijk niet hebben kunnen volgen zoals wij gewend zijn. Het is belangrijk daar rekening mee te houden.

In Gambia kun je op veel verschillende manieren je huis bouwen. Wat erg belangrijk is bij de bouw van je huis, is dat je de juiste verhoudingen gebruikt bij het mixen van het cement en beton. Dit komt de kwaliteit van je huis ten goede. Bezuinig nooit op de fundering, steunbalken, pilaren, waterleidingen, elektra en het dak. Zijn de verhoudingen niet goed, of werkt u met goedkope materialen, dan krijgt u later altijd problemen. Muren gaan scheuren, daken gaan lekken of zakken door, elektra dient veilig aangelegd te worden (i.v.m. kans op brand), waterleidingen mogen niet lekker, etc. Allemaal belangrijke zaken voor een huis waar u prettig wilt wonen. U bouwt tenslotte een huis om lang van te kunnen genieten.

Voor u begint met de bouw is het belangrijk te kijken waar u de materialen kunt opslaan. Het handigste is het als er een container wordt aangeschaft, die u op uw land plaatst, of dat er alvast een schuur (tje) wordt gebouwd waar u de materialen kunnen opslaan. Maar dit laatste is alleen mogelijk als u de materialen voor de bouw van de schuur bij eventuele buren kunnen opslaan. De kosten voor een schuur zijn namelijk bijna het zo hoog als het kopen van een container. Maar een schuur gaat langer mee en kunt u later altijd goed gebruiken.

Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, laat het ons dan weten. Natuurlijk bent u ook welkom voor een informatief gesprek.